Get Adobe Flash player

 

Ulcinj

Vechiul oraş Ulcinj se găseşte în sudul extrem al litoralului muntenegrean şi este unul dintre cele mai vechi aşezări ilirice de pe malul Adriaticii. A fost fondat de grecii din Kolhidium în timpul fondării de noi colonii greceşti în secolul al V-lea î.Hr. Acest lucru este dovedit de cel mai vechi zid al Oraşului Vechi, construit din blocuri gigantice şi supranumit „Zidul lui Ciclop”. 
Vechiul oraş este centrul moştenirii cultural-istorice a oraşului Ulcinj. Se împarte în două platorui şi anume: cel de sus (citadela, cu destinaţie militară) şi cel de jos (partea civilă). Pe platoul de sus al fortificaţiei, în spatele intrărilor de nord, se găsesc complexul muzeeal şi cele mai interesante monumente din diferite perioade de timp. Acolo se află şi o unică biserică-geamie, astăzi în funcţiunea Muzeului de Arheologie. O atenţie deosebită merită altarul antic cu o inscripţie dedicată zeiţei Artemisa. Imediat după muzeu se găseşte turnul lui Balšić (astăzi un loc destinat unei galerii de artă). În faţa muzeului se află o piaţă micuţă utilizată ca piaţă de robi. Dinaintea intrării în muzeu există o cişmea turcească din anul 1749. 
Până la platoul de jos al fortăreţei se poate ajunge prin numeroasele stradele. Pe acest platou, dinaintea intrării de sud a oraşului, se găseşte biserica ortodoxă a Macii Domnului din secolul al XII-lea, transformată mai târziu în biserica catolică Sf. Marko. În apropiere se află un mare rezervor urban ridicat în timpul stăpânirii veneţiene. Ceva mai departe se găseşte pulberăria turcească din secolul al XIII-lea. Pe acest platou există şi două palate construite pe timpul veneţienilor şi aici se afla sediul magistraţilor. Astăzi, acestea au fost transformate în hoteluri: Palatul „Veneţia” şi Palatul „Balšićilor”.

 

 

No votes yet

Etno parc Terzića Avlija

Etno parcul Terzića Avlija - Zlakusa - Serbia

Imagini aleatoare

Njeguši - biserică

Contor

 • Site Counter: 18,679
 • Published Nodes: 169
 • Since: 2016-07-19 20:22:22
 • Visitors:
  • Today: 4
  • This week: 5
  • This month: 53
  • This year: 238