Get Adobe Flash player

 

Navigatul pe Tara

O stare sufletească incredibilă pentru aventurieri şi iubitori ai naturii le este oferită acestora de navigatul pe râul Tara, al cărei canion este adânc de 1,3 km, fiind cel mai lung şi mai adânc din Europa şi aflându-se sub protecţia UNESCO, ca parte a patrimoniului universal. În canion se găsesc mai mult de 80 de peşteri mai mari. De-a lungul canionului alternează terasele stâncoase cu zonele netede, plajele de nisip, locurile de acostare, vâltorile, stâncile înalte. Tara este cel mare rezervor european de apă potabilă, iar în timp ce coborâţi pe curenţii lui puteţi bea şi apă!

Puteţi să coborâţi cu bărcile, canoele sau plutele de lemn pe cea mai frumoasă şi impresionantă parte a Tarăi, lungă de 100 km. Se pleacă de pe Splavište, de unde se văd cascadele Ljuticăi, podul de pe Tara (înalt de 165 m), vechea trecătoare romană, iar apoi vă aşteaptă pădurile de fag sălbăticite Funjiči şi Bijele ploče, veţi trece Mišovo vrelo unde canionul este aproape cel mai adânc (1 100 m), pe sub vârful Čurevac (1 650 m) şi cascada râului Draga. Partea ce urmează îi opreşte omului răsuflarea prin frumuseţea naturii şi prin puterea curenţilor iuţi – cascadele Tepačkăi, canionul Sušicăi, cascadele de pe Brstanovica. Navigatul se termină la Šćepan Polje.
În funcţie de programul ales, prânzul şi cina se organizează în natură, lângă râu, unde puteţi încerca specialităţile gastronomice ale acestei părţi de lume: caimac, brânză, carne de miel şi pâine la tavă.
O asemenea călătorie de una, două sau trei zile se organizează la locurile de plecare: Splavište, Radovan luka şi Brstanovica.
O călătorie de o zi de la Brstanovica până la Šćepan Polje, cu o lungime de aproximativ 18 km, durează 2-3 ore. Pe această cea mai scurtă dar mai impresionantă parte a canionului există şi cea mai mare diferenţă de nivel între locul de plecare şi cel de sosire. Pe acest sector există 21 de cascade din cele 50 câte sunt pe Tara. Acestea sunt Brstanovički, Pečine, deosebit de periculoasa cascadă Celije, Vjernovički… Vă dorim clipe cât mai plăcute pe Tara!
 
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

Etno parc Terzića Avlija

Etno parcul Terzića Avlija - Zlakusa - Serbia

Imagini aleatoare

Njeguši - biserică

Contor

 • Site Counter: 18,679
 • Published Nodes: 169
 • Since: 2016-07-19 20:22:22
 • Visitors:
  • Today: 4
  • This week: 5
  • This month: 53
  • This year: 238