Get Adobe Flash player

 

Litoralul Tivat

 

Litoralul Tivat are 17 plaje publice, cu o suprafaţă de 31 200 m2. De-a lungul ţărmului se înşiruie golfuri şi văi, cu numeroase obiective de cazare şi turistice. Tivat are şi trei insule: Ostrvo Cvijeća, Sveti Marko şi Gospa od Milosrđa.
 
Plaja Opatovo 
Se află la 3 km de centrul oraşului, în apropiere de şosea, este nisipoasă, are o lungime de aproximativ 200 m şi e împărţită în două de un far.
 
Donja Lastva 
Se găseşte la o depărtare de 1,5 km de Tivat. Are o suprafaţă de 1000 m2.
 
Rt Steljanovo 
Plaja este localizată pe linia dintre Tivat şi Verig, are o suprafaţă de 1700 m2 şi se află la o distanţă de 1 km de Tivat. De o parte plaja este stâncoasă, cu pietre foarte netede pentru scăldători, iar de cealaltă parte, nisipoasă.
 
Belane 
Este o plajă de nisip în centrul oraşului, în apropiere de hoteluri şi de locul de plimbare. E de tip urban, cu o suprafaţă de 1 200 m2.
 
Župa 
Plajă de nisip de 500 m2, aproape de centrul oraşului, de hoteluri şi de locul de plimbare, în spatele căreia se află o pădure de pini şi chiparoşi.
 
Ostrvo cveća 
Plaja are o suprafaţă de 1 200 m2, se desfăşoară circular  urmând linia  insulei lungi de 300 m şi late de 200 m, cu numeroase plaje nisipoase de dimensiuni mai mici. Se găseşte la 2 km de oraş. Însuşi numele spune că e vorba de o insulă cu o vegetaţie mediteraneeană luxuriantă, în ale cărei răcoare şi restaurante puteţi descoperi plăcerea în mirosurile şi gusturile produselor mării şi vinului. În imediata apropiere de Ostrvo cveća se află plaja nisipoasă Kalardovo, de 4 200 m2, cu restaurant şi café-bar.
 
Sveti Marko 
Insla dispune de o plajă lungă de 4 000 m2. Localitate turistică de tip închis, exclusiv turistică, în cadrul lanţului „Club Mediteranée” din Paris, cu aproape 1 000 de căsuţe de tip tahitian. Numele l-a primit după cel al bisericii Sv. Marko. Ceea ce o face atractivă sunt numeroasele văi şi depresiuni, în spate acoperite de măslini şi plante subtropicale, accesibile iubitorilor de înot, care vin aici cu bărcile. Această zonă exclusivistă este o adevărată provocare pentru aventurieri.
 
Plavi horizonti 
Plavi horizonti se găseşte în fundul văii Pržna, care este considerată una dintre cele mai frumoase în această parte a peninsulei Luštica, dar şi de pe litoralul muntenegrean. Se află la mare deschisă, lângă hotelul cu acelaşi nume, şi este acoperită de nisip mărunt (radioactiv, terapeutic). Valoarea aparte o constituie pădurile de pini şi măslini de a căror răcoare se bucură numeroşi înotători. Panta mică înaintează mult în mare, apa fiind astfel atractivă pentru copii şi pentru cei care nu ştiu să înoate. Se consideră că Pržna are cele mai multe ore însorite pe an. Plaja are o lungime de 300 m şi poate primi concomitent în jur de 900 de persoane.
 
Krašići 
Se găseşte în apropierea satului cu acelaşi nume, nu departe de Radovići, la 15 km de Tivat. Dispune de văi mici cu plaje nisipoase şi pietroase. Plaja are aproximativ 1 500 m.
 
Oblatno 
Valea care se află în apropiere de localitatea Radovići, lungă de 1 200 m, are o plajă nisipoasă şi una ceva mai mică şi mai atractivă, stâncoasă. În spate, terenul este împădurit şi neatins de construcţii, ceea ce-i oferă locului o valoare deosebită.
 
 
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

Etno parc Terzića Avlija

Etno parcul Terzića Avlija - Zlakusa - Serbia

Imagini aleatoare

Njeguši - biserică

Contor

 • Site Counter: 18,679
 • Published Nodes: 169
 • Since: 2016-07-19 20:22:22
 • Visitors:
  • Today: 4
  • This week: 5
  • This month: 53
  • This year: 238