Get Adobe Flash player

 

Litoralul Herceg Novi

 

De pe terasele de litoral ale pantelor muntelui Orjen, la intrarea în Golful Boka Kotorska, priveşte Herceg Novi, oraşul soarelui, florilor, artiştilor plastici şi al poeţilor. Oraşul de pe ale cărui fortăreţe, scări şi clopotniţe se vede intrarea în Golf şi mai departe, în largul mării.
 
Žanjić 
Žanjić se află în micul golf Mirište, adânc retras în uscatul peninsulei Luštica, la o depărtare de 3,8 mile marine de Herceg Novi, situat în ambientul albastru-azuriu al mării şi al măslinilor bătrâni. Plaja, din pietre albe, lungă de 300 m şi lată de 15 m, poate primi în jur de 1 000 de turişti. „Ariergardă”  sunt livezile de măslini, în care puteţi căuta umbră, puteţi bea un vin bun şi vă puteţi bucura de specialităţile de Luštica. În apropiere se găseşte Plava špilja şi insula Mamula cu o veche fortăreaţă austriacă, până la care puteţi ajunge cu vaporaşele particulare ori prin programele de excursii ale agenţiilor turistice. 
Până la plaja Žanjić puteţi ajunge pe uscat, pe la Krašići şi Radovići, dar şi pe mare.
 
Mirište 
Între micul golf  Žanjić şi promontoriul Mirište se găseşte micul golf Mirište, care reprezintă cea mai atractivă locaţie a litoralului Herceg Novi. În micul golf este construit un loc modern pentru scăldat, care este o asociere de bucăţi de beton şi nisip. Plaja se desparte treptat de livada deasă de măslini şi realizează o legătură unică cu marea, aşa cum numai natura o poate oferi. În alcătuirea  ştrandului se află şi o unitate de alimentaţie publică unde puteţi încerca specialităţile acestei zone.
Rose 
Este o localitate pescărească, cu o arhitectură originală, lipită de mare şi sprijinită de munte. Situată în chiar vârful peninsulei Luštica, întoarsă înspre Igalo  –  Rose este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe litoralul herţegnovinean. Terenul împădurit din spate conţine exemplare splendide de specii arboricole mediteraneene. Ţărmul este stâncos, iar marea adâncă, cu fundul nisipos şi stâncos, o adevărată provocare pentru scafandri şi amatorii de pescuit subacvatic. Rose a fost cândva loc de carantină pentru marinarii lumii, astfel că astăzi se pot găsi aici şi urmaşi ai marinarilor portughezi şi spanioli. Până la Rose puteţi ajunge fie pe mare, fie pe uscat.
 
Igalo 
Igalo cuprinde ţărmul oraşului de la râul Sutorina până la restaurantul „Galeb”, amplasament propice pentru înot şi pentru  promenadă. Partea de plajă este nisipoasă, pe alocuri betonată, astfel că permite un scăldat confortabil. Pentru aceia care iubesc ştrandurile hoteliere, Igalo este o alegere bună. Aici se află multe restaurante şi cafenele care atragoaspeţii cu specialităţi pescăreşti, muzică bună şi un ambient prietenos. Din cauza fetelor atractive şi elegant îmbrăcate mulţi consideră acest loc „cea mai lungă pistă de modă” de pe ţărmul Adriaticii. Lungimea litoralului este de 1500 m, iar capacitatea de aproximativ 3 500 de persoane.
 
Kumbor-Kamenari 
În această zonă a litoralului herţegnovinean se află multe şi frumoase plaje, porturi şi refugii de mici dimensiuni, în spatele cărora se întind plantaţii de portocali, mandarini, măslini şi diferite plante mediteraneene. Plajele sunt particulare, sub casele construite chiar pe ţărm, astfel că dacă vă aflaţi în acest loc al litoralului puteţi beneficia de propria plajă. Lungimea acesti sector este de aproximativ 3100 m, iar capacitatea de 6 000 de persoane.
 
 
No votes yet

Etno parc Terzića Avlija

Etno parcul Terzića Avlija - Zlakusa - Serbia

Imagini aleatoare

Njeguši - biserică

Contor

 • Site Counter: 18,679
 • Published Nodes: 169
 • Since: 2016-07-19 20:22:22
 • Visitors:
  • Today: 4
  • This week: 5
  • This month: 53
  • This year: 238