Get Adobe Flash player

 

Litoralul Bar

 

Kraličina plaža  
Se găseşte în imediata apropiere de staţiunea Čanj, în nordul acestui loc turistic. Până la această mică şi atractivă plajă se poate ajunge doar pe mare. Este înconjurată de stânci sedimentare. Datorită ambientului, nisipului minunat şi apei curate şi cristaline a mării, a fost plaja favorită a reginei Milena în timpul sejururilor acesteia la palatul Topolica.
 
Biserna obala Čanj 
Biserba obala sau plaja Čanj este una dintre cele mai frumoase de pe litoralul muntenegrean. Plaja e împărţită în două de o creastă de munte. Este acoperită de depuneri groase de nisip fin de diferite culori pe ţărm şi pietricele rotunjite de apă, după care şi-a şi primit numele (biser – perlă). Lungimea celor două părţi de plajă este de 1 800 m, ele putând găzdui 9 000 de amatori de baie. În spate se află un hotel, restaurante şi cafenele înconjurate de chiparoşi, pini şi plante mediteraneene. 
Până acum câţiva ani i se spunea Španska plaža (Plaja spaniolă). Pe la mijlocul anului 1936, aici s-au adunat în jur de 300 de comunişti, voluntari muntenegreni pentru Spania, cu intenţia de a fi transportaţi pe câmpurile de luptă din Spania. Însă în loc să ajungă  la nava franceză care-i aştepta în golf,  ei au sfârşit în închisorile Regatului Iugoslaviei.
 
Maljevik 
Valea Malevik, cu o vale mai mică în vecinătate, de care o desparte Capul Kličevac, este o plajă mică, pietroasă, între Čanj şi Sutomore. Are o lungime de aproximativ 100 m, iar marea este extrem de curată. În apropiere se află Crni rt (Capul Negru), în a cărui parte subacvatică se găsesc mari cantităţi de obiecte cu valoare arheologică – un adevărat rai pentru cercetătorii adâncurilor marine.
 
Sutomorska plaža 
Sutomorska plaža se găseşte în apropiere de Bar. Are o lungime de 1250 m, în prelungirea ei aflându-se plaja Zlatna obala (Ţărmul de Aur), lungă de 850 m, cu un complex hotelier purtând acelaşi nume. Ambele plaje sunt nisipoase, de culoare aurie, ceea ce conferă acestui loc o frumuseţe deosebită. Şederea pe plajă micşorează dificultăţile persoanelor cu boli reumatice. În spatele plajei se află hoteluri şi complexe particulare de apartamente, restaurante şi cafenele, situate în pădurea deasă de pini şi chiparoşi. În urmă cu trei veacuri, aici se scăldau cu plăcere şi contesele veneţiene.
 
Crvena plaža 
Crvena plaža (Plaja Roşie) se află într-o mică vale între Sutomore şi Bar. Numele şi l-a primit după pronunţata culoare roşie a nisipului, respectiv a pietricelelor rotunjite de ape, care acoperă ţărmul şi fundul marin. Este lungă de 1 000 m şi are în spate păduri dese de pini. Ceea ce o face deosebită este neobişnuita împreunare dintre culorile mării, nisipului şi pădurilor de pin. E ştrandul preferat al Barului. De ea se leagă şi legenda potrivit căreia pe stânca înaltă de deasupra plajei se adunau nimfele marine - nereidele - care se pieptănau cu piepteni de coral. Râsetele şi cântecele lor se auzeau până departe, însă despre acestea era interzis să se vorbească, fiindcă oamenii ar fi devenit muţi...
 
Žukotrljica 
Este o plajă pietroasă, lungă de aproximativ 1 000 m, aflată lângă Crvena plaža. Este acoperită de pietricele rotunde, iar în spate, de plante mediteraneene şi păduri de pin. Numele şi l-a primit de la faptul că aici se scufundau plantele de bucsău (Spartium funceum) pentru a se muia, a se mieliţa şi a se pregăti astfel pentru ţesut. 
 
Gradska plaža Topolica 
Se află chiar în oraş, în faţa hotelului „Topolica”, şi se întinde de la râul Željeznica până la Portul Bar. Are o lungime de 500 m, este acoperită cu pietricele rotunde şi pe uscat, şi în mare. În spate, lângă hotel, se găsesc terenuri de sport şi un parc. Chiar la capătul plajei se află portulBar, cu o capacitate de 850 de locuri de acostare.
 
Crvena stijena (Stânca Roşie) 
Este o plajă micuţă, retrasă, situată după dealul Vlujić, nu departe de Bar. Este stâncoasă, iar în spate a fost acoperită de un desiş de mărăcini.
 
Veliki pijesak 
Văile Veliki şi Mali pijesak se găsesc în sudul comunei Bar, la o depărtare de 10 km în direcţia Ulcinj. Plajele sunt ocrotite ca rezervaţii naturale. Au o bază de nisip fin atât în apă, cât şi pe ţărm. Datorită poziţiei deosebit de bune, după-amiaza târziu vă puteţi bucura de minunate apusuri de soare. Plajele sunt lungi de 600 m, fiind legate de şoseaua principală printr-un drum de macadam. În spatele lor se află o aşezare de weekend, ridicată într-o pădure bătrână de stejari şi măslini.
 
Utjeha 
Despre această plajă mulţi spun că este o adevărată bijuterie, poate pentru că în spatele ei se întinde o mare de măslini, până la autostradă şi mai departe, spre orizont. Este cunoscută prin frumuseţe, însorire şi apă de mare curată, din ale cărei adâncuri izvorăşte şi apă dulce, amestecându-se în nuanţe turcoaz neobişnuit de luminoase. Plaja Utjeha se află între Bar şi Ulcinj, are o lungime de 800 m şi este acoperită de pietricele rotunde de culoare albă.
 
Murići 
Plaja Murići este cea mai mare plajă de pe lacul Skadar. Se află în josul satului Donji Murići, pe partea de nord-vest a ţărmului lacului Skadar. Plaja este nisipoasă şi lungă de aproximativ 600 m, lată de 7 m. Adâncimea mică a apei la ţărm înaintează mult în lac, fundul fiind acoperit cu nisip. Pe plajă se găseşte o fântână cu apă curată şi rece, iar în spatele ei se află o pădure veche şi deasă de stejari şi castani. Murići este un loc căutat pentru vacanţe, unde turiştii se bucură de specialităţile lacului – crapi şi anghile, precum şi de o minunată natură bogată în elemente unice de floră şi faună. Lacul Skadar este unul dintre parcurile naţionale ale Muntenegrului. 
 
 
 
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

Etno parc Terzića Avlija

Etno parcul Terzića Avlija - Zlakusa - Serbia

Imagini aleatoare

Njeguši - biserică

Contor

 • Site Counter: 18,679
 • Published Nodes: 169
 • Since: 2016-07-19 20:22:22
 • Visitors:
  • Today: 4
  • This week: 5
  • This month: 53
  • This year: 238